Kia Ora
KIA ORA!
(welkom/hallo!)
Daar ben ik weer vanuit het Down Under!
Ik heb weer genoeg nieuwe verhalen te vertellen!
In mijn laatste verhaal vertelde ik dat we met de groep in Raglan, de bush bush, verbleven! Het was daar echt prachtig!Midden tussen al het groen en uitzicht op zee! Die avond hebben we echt heerlijk van de rustige avond genoten. Zitten kletsen met die en gene en was het een gezellige sfeer onderling.
De volgende morgen stonden we al vroeg op, namelijk 7uur, om ons klaar te maken voor de volgende avontuurlijke dag!!En dat was het echt!We gingen naar Waitomo Caves en we hadden ons opgegeven om te gaan Blackwater Raften..Wat was dat een ontzettend spannende avontuurlijke 2uur durende tocht in de grotten. Op sommige punten kon je niet lopen, maar moest je zwemmen..op sommige punten moest je kruipen door gangen waar je je hoofd niet kon draaien..en op sommige punten moest je op je rug liggen anders ging je of onder water of stoote je je hoofd tegen de stalagtieten hahaha..Onderweg hebben we natuurlijk ook de Glowworms gezien, dat was echt prachtig! Helaas heb ik geen foto's kunnen maken, maar heb er wel 2 die de begeleiders hebben gemaakt, die volgen dus nog! Ik moet eerlijk zeggen als ik had geweten wat ik allemaal ging doen had ik het echt niet gedaan..Moet eerlijk zeggen dat ik best trots ben op mezelf! Was blij toen ik weer voet op aarde had gezet en daglicht zag, na 2 uur heb je geen benul hoelaat het is haha.
Na deze avontuurlijke trip gingen we gelijk door naar Makatu, de plek waar we werden ontvangen door de Maori's. Bij aankomst kregen we een introducite van Uncle 'Boy'. Een erg aardige en vrolijke man die erg van kletsen hield..hij hield maar niet op, maar het was erg interessant hoe hij over de zijn cultuur sprak! Na de introductie werden we verwelkomt met een dans van de Maori's..ik moet je eerlijk zeggen dat het best beangstigend was..Wij mochten ook niet naar ze lachen (das trouwens erg moeilijk, maar heb het vol kunnen houden!), deed je dat wel, dan werd je er direct uitgepikt en dan werd je midden in de groep gezet en dan was het lachen van korte duur.
Nadat de mannen hadden gedanst moesten wij ook een dans voorbereiden en deze uiteindelijk ook laten zien. Was erg leuk, vreselijk gelachen, we moeten onze heupen maar bewegen..en bewegen en bewegen...Wist niet dat ik zulke lenige heupen had.
Aan het eind van de avond (jaja daar komt het) gingen we iedereen begroeten op de manier van de Maori's...en denk dat jullie het al kunnen raden: met de neus!! Ben blij dat wij het bij een hand geven houden, dat geneus..ik ben er niet zo van!hahaha Na al dat geneus zijn we lekker ons bed ingedoken en de volgende morgen stond ons ontbijt heerlijk klaar. Uncle 'Boy' heeft ons uitgezwaaid en we zijn direct doorgereden naar Rotorua.
Bij aankomst in Rotorua roken we al gelijk die vieze eierlucht, maar toen we de bus uit gingen was het echt niet te houden, die lucht is echt om te snijden! Ik snap niet dat die mensen daar kunnen wonen. Ik zal daar in ieder geval nooit een lekker gebakken eitje kunnen eten haha. Het was er trouwens erg leuk, mooi om te zien hoe die geisers eruit zien. Vrij snel daarna zijn we naar Taupo gegaan waar we dus nu zitten. Linda en ik blijven hier 3 dagen om even te rusten en weer alles te laten bezinken..naja bezinken ik heb besloten om in deze maanden te gaan Skydiven..haha ik zal en moet het echt gaan doen!!Bungeejump zal ik niet doen, dat is me weer net te..
Nu ga ik gauw stoppen en een potje kaarten met de andere jongens en meiden. Morgen zullen zij namelijk wel verder gaan reizen naar Tongario. Wij zullen daar over 3 dagen aankomen. Jullie horen gauw weer van mij en dan zullen ook weer foto's komen.
Vanuit Taupo zeg ik: Kaki te ano (see you later)
-xxx-
Wow wat stoer dat jullie dit gedaan hebben. Ik zou het niet durven!
wat lijkt mij dat eng in die grot ,als ik het lees krijg ik het al benauwd!.en dat kussen met de neus , ....de zal er maar een snot verkouden zijn! , ... ik vindt dat je erg leuk je verhalen vertelt, .je reist een beetje mee!.dikke kus sjan
Hoi Frida,
Het lijkt wel of ik in een film beland ben met die geweldig, spannende verhalen van je! Geweldig wat je allemaal mee mag maken. Ik neem aan dat je een dagboek bijhoudt, na een paar maanden ben je vast de details vergeten, wat na een week al, na al die andere nieuwe avonturen..:)
Ik zie je al "dansen" , ben benieuwd naar de foto's.
Jullie hebben zeker rust nodig het volgende avontuur!!
Geniet ervan!! Groetjes Diana en ook van Jos!( we hebben nog één dagje vakantie :( )
Hey frietje,
Leuke verhalen weer! lees ze elke keer met plezier! Jullie zullen 's avonds wel kapot zijn of niet? Na al die leuke dingen die jullie doen! Je zal nu nog wel liggen te slapen , hoe zat het nou ook als weer met het tijdsverschil?
Ben trouwens erg benieuwd naar de volgende foto's maar jullie zijn natuurlijk te druk met andere dingen! snap het helemaal.
Die geiserlucht is niet te harden he! ik ken het! Wij hebben die ook gezien in Amerika. WAT EEN LUCHT.
Was trouwens vergeten in het smsje te zetten: nog gefeliciteerd met het 30 jarig huwelijk van je ouders. Heb ze een kaartje gegeven. Nou meid het is nu eindelijk zo'n beetje 30 graden hier JEUJ dus dat wordt het hele weekend zonnen!
Bye meis!
Ahhh wat verschrikkelijk eng! Die grot! Ik word er helemaal claustrofobisch van als ik het al lees haha! Wel heel tof :)
Zaten er trouwens nog Maori hunks tussen? Grappig dat jullie ook een dansje moesten opvoeren. Was het enigszins vergelijkbaar met dat van hen?
Skydiven? Supervet! Echt uit een vliegtuig?? Jeetje! Ik heb een keer geparaglide, waar je van een berg afrent en dan zweeft door de lucht met een parachute. We hadden toen van die weggooi camera's gekocht zodat we mooie foto's konden maken zonder dat je bang hoefde te zijn om m te verliezen. Misschien is dat wat? Ik denk sowieso dat zij ook foto's maken, dus het komt goed :)
Heel veel plezier! Geniet nog even van de rust.
Groetjes aan Lin! xxx
Oooo..... wat eng in die grotten, daar krijg je mij niet in!!
Als ik het bericht al lees word ik al gek!?
Maar ik lees dat jullie genoeg mee maken.
Geniet er lekker van want voordat jullie het weten is de reis alweer voorbij!
Gr Vanuit Baarn
heey !!! weder om een mooi verhaal ;) (is nu wel lastig typen zo met je hand in het verband) haha. maar knap dat je die grottenin bent geweest als ik het zo lees had ik het niet gedaan. nou ben benieuwd naar de foto's :P van de maori's wil jou wel eens zien dansen!!! groetjes Robinxx
Hoi Frida wat een geweldig avontuur als ik dit allemaal lees.
Ik wist niet dat jij dit zou durven maar ik vind het knap ik ben dan maar een schijtert.
Ik had wel van jou verwacht dat je neusje neusje zou oen dat valt me tegen.
nu tot het volgende verhaal gr aan Linda dikke knuffel tantie
Het lijkt wel een film.Je houdt ons ook zo goed op de hoogte!
Haast ongelooflijk wat je allemaal al meegemaakt hebt!
En...de koek is nog lang niet op!
Tot de volgende keer maar weer!!!!!!!
Groetjes
Berthy
Hé Frida, adrenaline-junk! Gave plannen en leuke verhalen hoor! Je schrijft ook goed veel moet ik zeggen, elke 4 dagen nieuw verhaal da's niet mis!
Trouwens over adrenaline gesproken: gisteren ben ik met Wessel naar een rodeoshow geweest. In een heel klein kloterig
arenaatje klommen maffe (half bezopen) Costa Ricanen op de rug van een bar onrustige stier! Misschien leuk voor jou om te doen, na het bungee jumpen ofzo... Veel plezier maar weer de komende dagen, ik zie het volgende verhaal wel weer verschijnen!
Hartelijke neuzen, neef Rein
Wat ben je ook een stoere chick!
Ik ben benieuwd wat je van het skydiven gaat vinden..
T is echt super gaaf!
Ik ben wel een beetje jalours op je verhalen.. ik ben net weer terug in nederland en moet volgende week weer naar school :S..
Ik kijk uit naar je volgende verhaal..
Kus Leon
Woooow wat een geweldige verhalen lieve Friet!!(L)
Aan het eind van je geweldige reis kun je er boek van maken;)
Als ik je verhalen lees en je foto's bekijk smelt ik helemaal weg hier, laat staan hoe het voor jullie is.. Zoveel indrukken en mooie dingen die je meemaakt en ziet, echt geweldig!!!
Lieve vriendinnetje, geniet van al jullie mooie avonturen! Je verdient het(K) (En ik geniet met jullie mee vanuit mijn luie stoel;)
Heeeeeeel veel liefs, kusjes,knuffels & uiteraard neusjes vanuit NL!
-XxXxXxXxXxXxX-
Hallo Frida en Linda
Geweldig leuk om jullie met de laptop op schoot te volgen en je snapt natuurlijk dat het bij mij begint te kriebelen...........
Jullie zullen zien dat straks , nu je het blackwater raften meegemaakt hebt, het bungee jumpen een fluitje van een cent zal zijn.
Geniet maar volop van al het moois wat jullie nog te zien krijgen en Piet en ik blijven jullie op de voet volgen.
Lieve groet
Nel en Pieter