Van het geweldige noord, naar het prachtige zuiden...
Kia Ora iedereen!
Wat een avonturen hebben we weer toch allemaal meegemaakt!Laat ik maar gewoon weer bij het begin beginnen..
We zouden maandagochtend de ferry naar Picton pakken om onze eerste voet daar op het zuidereiland te zetten. Maar daar kwam maandagochtend gelijk verandering in! Het weer klaarde op en we besloten om een auto te gaan huren en erop uit te trekken naar Cape Palliser! Het was een geweldige dag! Het begon eigenlijk al bij het instappen van de auto, alles zit aan de andere kant dus ook de ruitenwisser en ook het knipperlicht zitten andersom! Best verwarrend want als je thuis rijdt gaat alles zeg maar op de automatische piloot, hier was dat wel eventjes anders, denk je het knipperlicht aan te doen gaat ineens de ruiterwisser aan! Jullie begrijpen wel dat we vreselijk gelachen hebben! Het links rijden krijg je gauw onder de knie, al moet je echt je hoofd gebruiken als je gaat afslaan, maar het is allemaal goed gekomen! Onderweg naar Cape Palliser hadden we super mooi uitzicht over het water op een gegeven moment kwamen we zelfs zeehonden tegen, zo prachtig!Heb daar natuurlijk ook even een paar kiekjes van gemaakt. Helaas zijn we niet omhoog gelopen bij de vuurtoren want teon begon het echt te plenzen en hebben we het maar van een afstandje bekeken! Was zo blij dat we deze dag zo hadden ingevuld en nog niet opweg waren gegaan naar het zuider eiland!
Dinsdagmorgen stonden we dan toch echt half 6 op om rond half 7 naar de bus te gaan wandelen die ons af zetten bij de boot. Om 8uur gingen we dan echt! Helaas was het weer niet zo geweldig, dus echt mooie foto's heb ik ern iet van kunnen maken. Ik hoop dan ook echt als ik terug ga naar het noorder eiland, als ik Jettie op ga halen, dat het weer super is en dat als we weer door de Marlborough Sounds varen geweldig mooie foto's kan maken van die omgeving.
Op de boot leerden we trouwens twee mannen kennen die in Nelson wonen.Ontzettend aardig, en ze wisten zoveel overNieuw-Zeeland en ook zelfs over Nederland! De 3uur durende trip naar het zuiden vlogen dus ook voorbij! Maar het hoogtepunt voor mij van deze dag was toch echt toen we even naar buiten gingen op het dek dat we dolfijnen voorbij zagen zwemmen! Ik heb gelijk me camera aangezet en er een filmpje van gemaakt, zo speciaal om dat te zien. Mijn doel in Nieuw-Zeeland was om dolfijnen te zien en heb ze nu al gezien, mijn dag kon echt niet meer stuk! Bij aankomst in Picton hebben we de twee mannen gedag gezegd en zijn we naar het hostel gelopen.Het waseenerg gezellig hostel met naast ons een Nederlandse bakkerij!! We zijn dus gelijk even langs gegaan en een overheerlijk belegd boordje gehaald, de volgende dag maar gelijk een heel brood gehaald voor de komende dagen. Picton zelf was weinig te doen maar wel een erg mooi stadje aan het water.
De volgende dag zijn we opgepikt door onze Stray oraganisatie en zijn we naar Nelson gereden. Dat is een erg mooi stad aan het water, waar ik zeker terug wil gaan want we zijn daar eigenlijk maar een klein halfuurtje geweest en daarna doorgereden naar Marlborough waar we zijn wezen wijnproeven. Was erg gezellig en hebben daar ook gelijk een heerlijke Pinot Noir gekocht die we gisteravond genuttigd hebben buiten met de groep bij het vuur. Was een erg gezellige avond waar we weer veel gelachen hebben met die en gene.
Het hostel waar we dus nu verblijven is in Marahau, of beter gezegd het Abel Tasman National Park. Heel speciaal om hier eigenlijk te zitten. Mensen komen hier van over de hele wereld om hier te gaan wandelen. Wij zittener echt precies tegenaan met het hostel.
Vandaag leek het erop dat het een dag werd bij het hostel. Maar gelukkig ging het om 14.30uur lichtelijk opklaren en zijn we alsnog een wandeling gaan doen van 3uur. Was erg mooi. Morgen willen we met de watertaxi op pad en worden dan afgezet op Bark Bay en zullen dan 5uur terug gaan wandelen naar ons hostel. Hopelijk zal dit keer het weer meezitten maar dat is aand e weergoden.
Voor zaterdag hebben we ook alweer wat leuks op de planning staan namelijk sailing! Nog nooit gedaan, dus ben benieuwd..Julie horen gauw weer van me! Weer bedankt voor alle leuke mailtjes, smsjes en reacties! Jullie houden me allemaal goed op de hoogte van het wel en wee aan de andere kant van de wereld!
Vele groetjes vanuit het National Park!
Liefs,
Frida.
zozo weer heel wat meegemaakt!!! mooi he die dolfijnen ;) prachtbeesten!!! ben benieuwd naar de foto's :D haha suc6 met het reizen en ik zie het volgende verslag wel weer verschijnen ;) groetjes Robin xxx
Hoi meiden wat een prachtig verhaal heb er erg van genoten.
Ik volg op televisie een programma van Herman den Blijker het koken hoef van mij niet ben geen keuken prinses,maar het is van uit Nieuw Zeeland en dat vind ik prachtig.
wat een mooie ervaring de dolfijnene zo dicht bij te zien.
heb morgen vrij en drink dan nog koffie met ma even fijne vakantie wensen.
Jettie komt ook nog een nachtje bij mij slapen en we eten ook 2 keer samen. erg gezellig.
ik verheug me weer op een mooi verhaal van jullie.
dikke knuffel voor jullie allebei liefs Arikke
Hoi Frida,
Help! Ik maak overuren met al die leuke verhaaltjes van jou. Er blijft nauwelijks tijd over voor iets anders.
Veel plezier samen met alle medereisgenoten.
Groeten,
Ineke
Hoi Frida,
Wat een geweldige verhalen om te lezen. Ik zit echt te genieten en kan niet wachten totdat het volgende verhaal er weer is. Meid, wat beleef jij veel. Het is soms net alsof ik er zelf bij ben. Zo levendig beschrijf je het allemaal, geniet er van.
Dikke kus en knuffel,
Anoesjka
Hallo Frida, wat leuk voor je dat je dolfijnen gezien hebt..die missie is dus geslaagd! Ben benieuwd naar de foto's en/of het filmpje, als dat kan.
Ga je je reis aanpassen na de gebeurtenissen van gister? De aardbeving van gister is toch wel heel erg, hier ook op het journaal.
Ben benieuwd waar je nu zit, ik hoor het wel in je volgende verhaal.
Vanmiddag hebben we familiedag. We treffen het want het is hier heel mooi weer.
Groetjes Diana