Geslapen als een roosje...

Dag lieve iedereen!

Vanmorgen werd ik wakker, keek naar buiten en het was stralend weer!!Heerlijk om de dag zo te beginnen. Maar al gauw sloeg het om. Een andere backpacker hier had haar laptop bij zich en hoorde over die heftige aardbevind in Christchurch..al gauw daarna kreeg ik een bericht op me telefoon dat ik een voicemail bericht had. Ik schrok behoorlijk want ik kon niemand bellen, want hier hebben we geen beriek met de telefoon en er is hier geen mogelijkheid om naar het thuisfront te bellen.

Ik ben gauw naar een punt toe gelopen waar ik een klein beetje verbinding had. Ik hoorde vaag in het voicemail bericht dat ik terug moest bellen hoe het met me ging..ik hoorde niet wie het was. Linda herkende de stem van Bram. Dus heb Bram snel terug gebeld en gemeld dat ik het echt goed maak en zich geen zorgen moest maken!Toen viel de verbinding ook weer weg..

Een paar uur later gingen een paar andere backpackers skydiven en werden opgehaald met een busje. Maar naar 1uur kwamen ze al weer terug met de mededeling niet te hebben geskydived omdat er een ongeluk was gebeurt bij Fox Glacier met een ander vliegtuigje waarbij 9 doden zijn gevallen. In dat vliegtuigje zaten dus ook collega's van deze organisatie...het vliegtuigje was ontploft.

Dag dag begon zo zonnig, maar nu hangt daar toch echt een flinke schaduw overheen. Ik wilde jullie alleen even zegegn dat ik het echt goed maak, en ik vannacht nergens wat van gemerkt heb en heerlijk heb geslapen. Ik moet jullie wel zeggen dat ik grote twijfels heb om te gaan skydiven, misschien dat ik het ga doen aan het eind van mijn reis.

Ben wel benieuwd hoe Christchurch eruit ziet, wij zullen daar over anderhalve week ongeveer aankomen.

Jullie horen gauw weer van mij!!Gezond en wel..;)

Frida.

Diana

Ook een goedemorgen, Frida! Ik dacht al wat raar, je komt al na twee dagen met een nieuw verhaal. (reactie op je vorige verhaal volgt)
Ik had hier niks gehoord over een aardbeving, maar even googlen en zie daar staan heel veel berichten.
Even opgezocht waar Christchurch ligt en is gelukkig niet heel dicht bij je in de buurt. Het is wel een flinke beving. Kan je daar nog wel naar toe?? En dan dat ongeluk... Laten we hopen dat de reis verder voorspoedig gaat, dit is niet zo leuk voor jou en voor het thuisfront wanneer er een vaag bericht doorkomt en mekaar niet meteen kan bereiken. Ik kan me voorstellen dat je twijfelt of je nog gaat skydiven.... Ik hoop dat je verder gaat met genieten van je reis....Succes en laat de zon maar weer volop verder gaan schijnen.....:) groetjes Diana

Lieke

Hoii meiden! hoorde het op de radio vanochtend..ik wilde nog smsen maar had al wel verwacht dat je een bericht op je site zou doen;)
Wat erg trouwens van dat vliegtuigje joh! dat is ook wel ff schrikken. Kan je nu nog wel verder reizen of weet je dat nog niet? Jet heeft net haar spullen gebracht. Ze blijft hier slapen:D
Meiden geniet er verder van!

xx

arikke

HOi meiden ik hoorde het bericht vanmorgen op mijn werk van Ira collega haar dochter is nu in Australie .

ik kwam vanavond thuis en jettie heeft bijmij gegeten en die kon me veertellen dat met jullie alles goed is en dat jullie er 500 km zijn.

wat verschrikkelijk van dat vliegtuig zo zie je maar dat ongelukken in kleine hoekjes zitten maar denk er nog maar even goed overna om toch te gaan sky diven maar die beslissing hoef je pas te nemen als jettie er is begrijp ik.

.ik hoop dat jullie die stad die nu zo gestoffen is wel kunnen bezoeken.
jettie slaapt morgenavond bij mij gezellig
zo verder een mooie tijd liefs arikke

Mau, Maris, Opa en Mutti

Lieve lieverd,

Vanuit Born op de Gra-Net ff een berichtje, de namen van opa en mutti staan er ook bij, want die varen een weekje mee, leuk he?!

Ik schrok ook zeker toen we op teletekst de berichten over de aardbeving zagen op zuider-eiland. Natuurlijk wist ik dat het super groot was en er kans was dat jullie er niks van gemerkt hadden, maar smste je toch gelijk om het zeker te weten. Savonds op de verjaardag van Tuut meldde Jetski al dat je totaal geen verbinding had maar dat alles goed ging met jullie, gelukkig!! Ook ff schrikken van dat ongeluk met dat vliegtuigje zeg, snap wel dat je nu twijfelt.. Laat het maar ff aan je voorbij gaan, dit kan je altijd nog doen aan het eind van je reis idd...

We kunnen hopelijk nog wel skypen van de week. Heb nog wel grappig en hilarisch nieuws gehoord van Lik wat je me ZEKER nog moet vertellen :P

Ons weekend was leuk. Verjaardag van Tuut was erg gezellig. Met als enige nadeel dat ik moest rijden, dus de alcohol vloeide rijkelijk,maar niet bij mij ;)

Je krijgt iig een dikke knuffel van Opa en Mutti en nog een fijne reis toegewenst en van ons uiteraard ook een dikke lebber en een poot van Sil en hopelijk tot spreeks en ziens van de week op skype!!!

Liefs Mau en Maris xxx

maris noch einmal

vet trouwens dat je dolfijnen hebt gezien, dat lijkt me zo machtig mooi!!!! Goed dat je het vastgelegd hebt, mooi hoogtepunt van de dag!!!!

Byeeeee xxx

Leon

Zon ongeluk gebeurd natuurlijk bijna nooit de kans dat je in een dodelijk verkeersongeval terecht komt is vele malen groter dan dat je overlijd tijdens het skydiven..

Ik zeg een ervaring die je niet weg moet laten vliegen:P

Jullie maken mooie dingen mee dames.. echt gruwelijk!

sjan

dag meisjes ,ja , dat is inderdaad angstig als je dat hoort van dat vliegtuigongeluk ,en dan nog die aardbeving , .maar goed uiteindelijk is alles goed met jullie! ,wat zijn jullie toch aktief, .al die wandelingen! , geen wonder dat je spierpijn in de kuiten krijg!ik ga vrijdag een paar dagen naar vlieland, .heerlijk uitwaaien , .nou meisjes let goed op elkaar en vooral genieten!.knuffel sjan