De lente is in volle gang, maar het voelt als zomer!!!

Dag lieve iedereen,

Het voelt toch wel vreemd dat bij jullie de herfst in volle gang is en voor ons lente is, maar voelt als zomer. De laatste paar dagen hebben we alleen maar strak blauwe lucht gehad en zo rond de 25-27 graden voelde het. Ik wil jullie natuurlijk niet jaloers maken...;)

Linda en ik zijn vanuit Kaikoura naar Picton gegaan met de Stray-bus. Onderweg zijn we gestopt bij een waterval waar baby zeehonden leven, geen moeders want die zijn overdag opzoek naar voedsel. Was erg leuk om te zien hoe die beesten zich vermaakten!

Bij aankomst in Picton zijn we gelijk naar de buurman gegaan om een overheerlijk belegd broodje te halen! Heerlijk om dat weer even te kunnen eten naar weken te hebben gegeten van smakeloos brood. In Picton hebben we weinig gedaan, want de volgende ochtend vertrokken we naar Nelson. Nelson staat erom bekent dat het de meeste zonuren per jaar heeft, alleen dat bij aankomst was daar weinig van te merken. We hebben nog geen 1 keer zoveel regen zien vallen in Nieuw-Zeeland en dat ging s' nachts er nog erger aan toe. De volgende dag hebben we dus ook vrij weinig gedaan, alleen de stad in gelopen. De rivier die door Nelson heen loopt was ook behoorlijk uit zijn oevers! De locale mensen zeiden ook dat het in geen 20 jaar zo erg was geweest! Was best bijzonder om te zien..

Afgelopen zaterdag zijn we naar de markt geweest in Nelson. Wat was dat een leuke markt zeg!!Ze verkochten er vanalles, leuke(hand gemaakt)schapenwol kleding, honing, gebrande noten, zeep, brood, (ook weer handgemaakt)houtsnijwerk, (handgemaakte)sieraden, groente en fruit..vanalles. Ik wil hier zeker nog terug want leuke souveniers hebben ze hier zeker.

Veelal zijn we achter de computer geweest om op zoek te gaan voor een leuke WWOOF-plek in deze omgeving. Helaas weinig reacties gehad, of veelal was het niet mogelijk. Maar we hadden ook goed nieuws en dat was een mail uit Kaikoura. Deze familie heeft ook een site dus misschien ook leuk voor jullie om te zien wat voor boerderij het is (site: www.woodgrove.org.nz ). We zullen daar 10 Oktober gaan beginnen, tot ongeveer de 18-20ste van Oktober, want Linda moet de 22ste het vliegtuig halen opweg naar Nederland! Wat zijn deze (bijna) 3 maanden voorbij gevlogen..

Afgelopen zndag hebben zijn we een auto wezen huren voor 2 dagen. We wilde graag nog het binnenland in trekken vanuit Nelson naar Hanmer Springs. We hadden prachtig weer en zijn een paar keer gestopt om mooie foto's te maken en te picknicken, was erg leuk. Bij aankomst zijn we opzoek gegaan naar een hostel. Bij het uitstappen kwamen we de eigenaar tegen en zag gelijk dat wij uit Nederland kwamen en groeten ons met 'Goedemiddag'. Het bleek dus een Nederlandse eigenaar te zijn. Het hostel waar we verbleven was erg leuk en super schoon! s'Avonds zijn we naar de Hot Spools gegaan en hebben daar tot 20.30uur in gedobberd, heeeerlijk! Bij terugkomst lekker opgefrist met een douche en bleek dat we 2 andere kamergenoten hadden. 1 Jongen uit Canada (Dan)en 1 jongen uit Italie (Luca). Ze vroegen of we zin hadden om een leuk spel te spelen, dus we hebben deze avond ge-mens-erger-je-niet (lekker Hollands) en ge-scrabbeld! Vreselijk gelachen, want we mochten Nederlandse, Italiaanse en Engelse woorden gebruiken, waar we bij sommige woorden toch echt onze twijfels over hadden haha. Op het eind van de avond wist Lucan nog een leuke kaart-truc en wilde de truc er uiteindelijk niet van vertellen, dus heb mijn kaart-truc laten zien en daar de truc dus ook niet van verklapt!hahaha

Gistermorgen voordat we weer richting Nelson vertrokken heb ik Edwin (de eigenaar van het hostel) gevraagd of het mogelijk was om 6-7weken bij hem te mogen werken voor mijn accomodatie. Morgen moet ik hem bellen of het door kan gaan, wat ik echt super zou vinden! Het is een leuk dorp met eel hostels en vanalles te doen! Jullie horen daar dus nog meer over.

De komende dagen blijven we in Nelson waar we weinig plannen hebben. Het weer blijft net zo zonnig als de afgelopen dagen dus dat wordt veelal zonnen haha.

Bedankt weer voor alle reacties mailtjes!!SUPER om zoveel van jullie te horen!

Veel liefs,

Frida

Sannie

IK BEN JARLOERSSSS!! Hoewel we hier ook niet mogen klagen over het weer, afgelopen dagen rond de 22 graden gehad en dat in oktober! Moet niet gekker worden;)

Zou mooi zijn als je daar voor een aantal weken kunt werken, ik duim voor je liefje!

Heeeeel veel liefss xxx

Miss you

sjan

dat zou super zijn als je bij edwin zou kunnen werken voor een paar weken, .......laat gauw weten of dat lukt! , je kan dan ook weer wat centjes verdienen ,(of vrije maaltijden ,en een bedje en een badje op zn tijd)dan heb je weer een potje als jettie komt ,ik sprak haar laats om de tekst van jou kaart over te brieven!(ze kwam niet meer bij!)nou ze heeft er zin in hoor!,en jij nog vreeslijk bedankt voor de mooie kaart! , .nou meisjes geniet er weer van ,en we horen wel van je werk , knuffel sjan

Roos

SUPER!! Mijn nichtje gaat WOOFen!! Was voor mij zeker mijn highlight in Australie...Geniet ervan meid. Jullie hebben het erg goed naar jullie zin! x

Juriaan

Hammers springs kan je ook super quadrijden. Word beglijd door ook een nederlander. Ze zoeken ook altijd mensen om te werken. Mocht je dit leuk vinden. Dat tentje staat aan de rechetrkant van de hot pools.
Ik lees het de volgende keer weer.

Diana

Hey Frida, een mooi vooruitzicht voor jullie! Boerderij lijkt me een uitdaging, alles "lekker vers" bij de hand, ook zelf brood bakken, fijn voor je! Heb even op de site gekeken.
Ik hoop voor je Frida dat je in dat dorp mag werken. Ik zal voor je duimen.
Hier, zoals je al weet, heel warm voor oktober, de hele week rond de 20 graden. Wat een temperatuur in de herfst en bij jullie in de lente, apart.
Geniet nog van jullie laatste weken samen!
Groetjes Diana

Mau en Maris

Dag lekker dier

Whahaha hebben jullie weer, denk je naar een plaats te gaan met de meeste zon uren, regent het pijpestelen :p Wel heeeerlijk dat het daar net zomer is nu, kunnen jullie nog lekker bij kleuren ook!!

Hier hebben we ook een aantal mooie dagen gehad, maar begreep dat de temperatuur in de loop van de week langzaam minder werd, en we volgende week de echte herfst mogen verwachten,...feest!

Het zou echt super gaaf zijn als je in de hostel bij Edwin zou mogen werken, heerlijk, een nederlandse baas haha :p

Lieverd, we houden je weer in de gaten, ik sms je morgen of je nog tijd hebt, miss kunnen we dan weer ff skypen!

Hele dikke kus van ons xxx

arikke

hoi meiden wat een mooi verhaal zeker apart dat het bij jullie voorjaar is en bij ons herfst.

het gaar nu opschieten voor linda geniet er nog maar van wat vliegt de tijd.

heb net weer een week gewerkt nu paar dagen vrij lekker.
ga genieten van de mooie herfstdagen .

groetjes daar en een dikke knuffel arikke

Alie van Beek

Hoi Frida en Linda, wat een leuke verhalen en mooie foto"s.Ik volg het elke week.Wat vliegt de tijd .Geniet er nog maar van samen.Wel Frida voor je het weet is Jettie er.Hopelijk krijg je dat baantje.Nog een hele fijne tijd daar.Lieve groetjes van Alie.