Terug naar Auckland voor mijn tweede trip.

Dag lieve iedereen,

Dit is mijn laaste verhaal vanaf Woodgrove. Maar voordat ik vertrek wil ik jullie natuurlijk nog alles vertellen over mijn afgelopen week hier op de boerderij.

Vorige week vrijdagavond zijn Marlene, Margaret en ik naar de Jam Night gegaan in de Strawberry Tree dat is een pub hier in de stad. Margaret nam weer haar piano mee en heeft ons de hele avond vermaakt en zo ook andere muzikanten. Het was echt een geslaagde avond. Doug en Jimmy (zoon van Doug) kwamen ook nog en samen hebben we verschillende potjes poule gespeeld en de nodige pinten, shotjes en mixjes gedronken..aan het einde van de avond hadden we onze zakken goed gevuld.

Zaterdagochtend stond ik al om 8.00uur op omdat we s'avonds een BBQ zouden hebben met alle werknemers, familie en aanhang. Dus om 9.00uur zijn we eerst naar het water gegaan om Paua (schelpdier) te vangen. Het water was voor mij echt te koud dus heb het werk maar aan de mannen over gelaten en heb ze vanaf de zijlijn toegejuichd haha. Na onze mooie vangst zijn Margaret, Doug en ik alle boodschappen wezen doen voor de BBQ en tussen de middag heb ik een lekkere lunch gemaakt en hebbenwe alle salades klaargemaakt.

s'Avonds om 18.00uur kwam iedereen binnen druppelen en hebben we er met zijn allen een erg gezellige avond van gemaakt. Zondag hadden we een prachtige dag en hebben Marlene en ik eerst de laatste rotzooi opgeruimd van de avond ervoor en daarna met de hele familie buiten ontbeten, dat was erg gezellig. s'Middags kwam Doug's moeder en hebben we de BBQ nog maar een keer aangestoken. James, de werknemer, vroeg mij tot slot of ik voor hem asjeblieft voordat ik vertrek 'Dutch pastry' wilde maken..want dat wilde hij wel eens proeven. Dus afgelopen woensdagmiddag heb ik een heerlijke hollandse appeltaart gemaakt en heb ik zowel James als Bruce een flink stuk appeltaart gegeven en ze vonden het heerlijk!

Deze week ben ik weer veel de boer op geweest. Koeien melken. onkruid wieden en deze week werden alle kalfjes, hiefers en carryovers gecheckt of ze geen TB hadden, dat is een bepaalde bacterie die koeien bij zich kunnen dragen.

Vandaag is het Doug's verjaardag, dus vanmorgen om 8.00uur was ik weer in de weer om nog een appeltaart te maken. En heb een leuke kaart voor hem geschreven om hem ook te bedanken voor de geweldige tijd die ik hier heb gehad. Want dat was het echt!! De afgelopen 2 maanden zijn voorbij gevlogen hier op de boerderij. heb me zo thuis gevoeld, en heb alle werkzaamheden mogen doen. Koeien melken, tractor rijden, kalfjes verzorgen etc etc..het was geweldig! Ik zal zeker nog een paar dagen hier terug komen samen met Jettie om ook Jettie te laten zien wat ik hier zoal heb gedaan.

Morgen zullen Marlene en ik samen de bus nemen naar Christchurch. Zij zal de komende 4 weken samen met haar vriend rond gaan trekken in een campervan. Ik ga morgenavond naar de grootste sportbar van NZ, namelijk de Holy Grail, om daar een lekkere maaltijd te eten en natuurlijk een rugby wedstrijd kijken! Ik was daar de vorige keer al, maar toen was het gesloten.

Zondag morgen om 10.30uur pak ik het vliegtuig terug naar Auckland om daar de komende dagen te wachten tot Jettie aankomt! Woensdagmiddag zal ze landen, en zal haar natuurlijk met open armen ontvangen! Super om de laatste 7 weken samen deze reis af te maken. We zullen 18 December vanuit Auckland beginnen met onze trip naar het Zuiden heb de bus al geboekt..

Ik wilde jullie eigenlijk nog meer foto's laten zien van Woodgrove. Helaas is het weer niet gelukt om foto's te plaatsen vanwege de grootte. Hopelijk gaath et wel lukken met de camera van Jettie. Tot die tijd hou ik jullie zeker op de hoogte met nieuwe verhalen!

Ontzettend bedankt weer voor alle leuke persoonlijke berichtjes! Jullie volgen mij echt op de voet. En geloof me, ik volg jullie ook! Elke dag kijk ik op internet wat het nieuws is van de dag en naturlijk het weer. Maar van dat laatste word ik niet zo vrolijk. Wat een kou, mist en sneeuw hebben jullie de afgelopen week gehad. Ik zal jullie dus maar niet jaloers maken met het weer wat ik hier heb. En de komende weken wordt het nog warmer en zonniger!

Dit was het weer voor de komende dagen. Mijn volgend verhaal zal ik samen met Jettie plaatsen,geweldig!!

Veel liefs,

Frida.

Roos & Juan

Holland hier!!! Wat een ontzettend leuk verhaal weer!! Ohhhh...nu willen wij ook die kant op komen!! We kunnen ons voorstellen dat het jammer is de boerderij te verlaten, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om Jettie weer te zien. Wat een gigareis staat haar te wachten. We realiseerden ons gisteren pas dat het bijna 2x zo lang duurt om naar NZ te reizen als naar Bangladesh...en wij zijn altijd al behoorlijk gesloopt na die reis!! Maar een lekkere grote pint bij aankomst veel goed zal maken :) ENJOY!! xxx

sjan

geweldige leuke mail! ....wat gaat het je toch voor de wind moppie!en wat zijn die mensen goed voor je geweest , ...maar jij ook voor hun ,! ..wat zal je zusje genieten! .nou die kan wel een kleurtje op haar wangen gebruiken hoor!wat een maf idee dat jullie met kerst in de zon zitten ,nee hier is het winter ,och ,alles valt wel mee hoor , .we zitten s avonds lekker achter de verwarming! .....je neemt een extra wijntje!.er zijn grote groepen mensen die het minder hebben ,denk ik dan maar , ....ja toch!nou lieverd hou je haaks, .en enorm veel plezier met je zusje , .en de groeten aan de cowboys!.liefs sjan

Anoesjka

Wat een mooi verhaal weer. Ben er jaloers op, hier is het zoooooo koud. En dan moet je ook nog op je fietsje naar het station, de ene vertraging na de andere, brrrrr. Zullen we ruilen?
Geniet er maar lekker van, zeker straks als je zus er ook bij is. En...lekker Kerst vieren in de zon, 't is weer eens wat anders.
Ik wens je via deze weg alvast hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
Dikke knuffel en kus vanuit het koude Zevenaar.

Anneke

Yo, hier meldt de volgende Hendriks zich! Klinkt goed Friet! Veel barbies; houden zo! Heel veel plezier de komende week! Ik ga hier genieten van mn laatste Spaanse week, en dan ga ik de kou trotseren! (al is het hier ook niet al te warm, sssttt). X

Diana

Hoi Frida,
Je bent natuurlijk die mensen dankbaar, maar zij zullen ook blij met jou zijn, wat een goede hulp je bent en wat je allemaal voor hen gedaan hebt, bijv lekkere appeltaart bakken ect...
Succes verder met je reis, samen Jettie.
Spannend voor jullie allebei. Lijkt me dat jullie vast een beetje "kriebels" hebben net voordat jullie elkaar weer terug gaan zien..:)
Ik ben wel nieuwsgierig naar meer foto's, dat gaat vast lukken straks.
Groetjes en tot het volgende verhaal...kijk er naar uit

Robin

heey frida, jah wij volgen je op de voet haha ;) btw als je ff je resolutie kleiner zet op je camera, kan je gewoon weer foto's plaatsen dan zijn ze namelijk niet zo groot ;)
Veel plezier verder met de reis!! en ik zie het verslag wel samen met jetterd :-D haha xx Gr Robin

linda

Ohh met die appeltaart zullen ze wel heel blij geweest zijn! Doug al weer een beetje aangekomen na al die lekkernijen? :D Ik ben heel erg benieuwd wat de verschillen zijn met winter en zomer, maar dat hoor ik vast van je.. :p Friet, veel plezier met ALLL die leuke dingen doen samen met Jettie! Toch wel een beetje jaloers hoor. Ook al heb ik het ook meegemaakt, zou graag weer eventjes terug gaan.