Het einde van onze reis is aangebroken...

Dag lieve iedereen,

Dit is dan toch echt mijn laatste verhaal op mijn blog, Best vreemd moet ik zeggen, want ik heb toch 6 maanden lang (bijna) elke week een verhaal geplaatst.

De laatste keer dat ik een verhaal plaatste was in Mt. Cook. Van Mt. Cook zijn we doorgereden naar Christchurch. De stad is erg beschadigd van alle naschokken en het blijft nog wel even doorgaan met al die aardbevingen. We zijn maar 1 dag in Christchurch gebleven. Die avond zijn we met de hele groep op stap geweest. Lekker pizza gegetenmet een heerlijke pint erbij.

De volgende morgen zijn we naar Kaikoura gereden waar we bij aankomst eerst een bezoek aan de zeehonden kolonie hebben gebracht. Was erg leuk! Die beesten zijn toch wel komisch, al blijven ze erg agressief en kunnen ze je bijten. We hebben ze dus mooi op afstand gehouden! Tussen de middag zijn we met een aantal anderen van de groep wezen vissen. Helaas sloeg het weer vrij snel om en hebben we binnen 5 minuten de hengel weer binnenboord gehangen en huiswaards gekeerd. De golven kwamen namelijk tot 6meter hoogte. Was een beste rit op het water...We vlogen nog net niet van boord af haha.'s Avondshebben we met de groep de crayfish gebakken en tot slot nog een biertje in de bar gedronken.

De volgende morgen vertrok de bus om 8.45uur. Jettie en ik bleven in Kaikoura omdat we naar Woodgrove gingen. We hebben de bus uitgezwaaid en om 12.00uur werden we door Jimmy opgehaald en ik ben om14.00uur de koeien wezen melken. Jettie is die middag met Jimmy deheifers op wezen halen..alleen die kwam thuis met een ontzettend blauwe, opgezette knie, kin en scheenbeen..Mevrouw dacht namelijk wel 'even' over een hek heen te springen. Maar ze bleef net even met haar laarsje achter het hek hangen waardoor ze VOL met haar gezicht op de grond terecht kwam..hahaha Geweldig! ;) De dagen erna hebben we veelal in huis geholpen; schuren, verven en schoonmaken. Ook hebben we gekookt en op de laatste dag hebben wij voor de mannen een heerlijke appeltaart gemaakt.

Afgelopen vrijdagmorgen heeft Margaret ons naar Christchurch gebracht. Voordat we bij ons hostel werden afgezet heeft ze ons heteen en ander van Christchurch laten zien. Was erg mooi.Tussen de middag zijn we gezellig metz'n tweetjes wezen shoppen. Jettie was Jettie niet die tijdens het passen van een kledingstukvol door haar rugging..Ik kan je zeggen; Jettie heeft nog meer meegemaakt in de afgelopen 7 weken, danik in mijn 6 maanden!hahaha We zijn gister dus naar de apotheker geweest om een paardenmiddel voor haar rug te halen. Gelukkig gaat het nu ietsjes beter..

Deafgelopen dagen is hier het Buskers festival geweest. Vandaag is de laatste dag. Is erg leuk, iedereen laat zijn of haar act zien en aan het eind geef je een donatie.Zo ook gisteravond om22.00uur was er een vuurshow.En tot slot zijn we met een andere Nederlandsenaar deIce Bargeweest!! Dat was echt geniaal! We kregen boots,dikke jas,muts en handschoenen en bij binnekomst was echt allesvan ijs gemaakt. Zelfs de glazen waren van ijs. We hebben een heerlijke cocktail gedronken, leuke foto's gemaakt en na 45minuten weer gegaan want het was echt koud! Was dus een geslaagde 'coole' avond.

Aankomende dinsdag zit dan toch echt onze reis erop. De afgelopen 6 maanden zijn echt voorbij gevlogen. Ik zie mijzelf nog 4 augustus op schiphol staan met mijn ouders, Bram,Maggie, Jettie en de vriendinnen..Ik moet wel toegeven datik het goed vind om weer naar huis te gaan. Deze reis was geweldig en nu is het weer tijd om na 8 maanden vakantieaan het werk te gaan.

Dinsdag zullen we eerst nog 1 nacht in Sydney verblijven. Daar zullen we Sabrina weer ontmoeten. We hebben haar hier in Nieuw-Zeeland ontmoet en zij woont in Sydney. Zij zal ons daar het een en ander laten zien, hoe geweldig is dat?! De volgende dag vliegen we via Bangkok naar Londen naar Amsterdam!! Daar zullen we donderdag morgen aankomen. We hebben moeders al gevraagd of ze onze warme jas mee wilt nemen, want die zullen we wel nodig hebben. De slippers kunnen in ieder geval weer de kast in voor de komende tijd haha.

Lieve mensen, ontzettend bedankt voor alle leuke reacties de afgelopen maanden op mijn blog, in mijn mailbox, via de mobiel en de kaartjes die jullie Jettie hadden meegegeven.

Veel liefs vanuit het geweldige prachtige Nieuw-Zeeland. We zien elkaar weer gezond en wel in Nederland.

Jettie & Frida

CHEERS!

P.s: Om jullie natuurlijk niet teleur te stellen, heb ik uiteraard nog een paar leuke foto's in het album 'Foto's van Nieuw-Zeeland' gezet! ;).

arikke

Hoi meiden ik lees dat jullie nog geweldige dagen hebben gehad maar het zit er nu bijna op.

ik wens jullie een heel goede reis naar nederland.
en tot op schiphol. liefs arikke

Leon

Jammer voor jullie dat het over is.. maar aan alles komt een eind en je hebt weer een super vette ervaring die je de rest van je leven bij blijft!

goeie reis en tot snel!!

Anoesjka

Jammer dat de reis erop zit, maar ook weer fijn om je familie in de armen te kunnen sluiten.
Ik wens jullie een hele goeie reis en tot gauw in Nederland.

Kus en knuffel
Anoesjka

Sharon

Hee Jettie en Frida!

Wat was ik toch af en toe jaloers op jullie door al die mooie verhalen op jullie blog.

Jullie hebben een geweldige vakantie gehad zo te lezen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen bij terugkomst!

Ik wens jullie een hele goede en fijne terug reis. Ook namens de Fam. Wiendels.

Liefs, Sharon

Nel van Wezel

Hallo Jettie en Frida,
Met jullie reisverslag heb je ons nog enthousiaster gemaakt eens zo'n mooie trip te ondernemen. Bedankt voor jullie kaart en we hopen jullie gauw weer te zien om de laatste verhalen uit jullie mond te horen.
Liefs Nel en Pieter

Diana

Hey Frida en Jettie,
Ik denk dat jullie het wel raar/vreemd vinden om aan de terugreis te beginnen. Maar tegelijkertijd ook veel zin in hebben en er naar uit kijken om iedereen weer terug te zien na zo'n lange tijd.
Frida, wat zullen we je verhalen missen!
Jettie, ik hoop dat het goed gaat met je rug en daar tijdens de terugreis niet veel last van hebt. Ook nog veel plezier in Sydney!
Een hele goede terugreis gewenst! Goed dat je moeder een warme jas meeneemt, die heb je hier echt nodig. Groetjes Jos en Diana

Diet

Hallo Allebei,
Heb even verstek moeten laten gaan; I'm sorry.
Een hele goede thuisreis gewenst! Neem vooral goed afscheid want deze reis zal voor altijd in jullie geheugen blijven. Misschien wil je nog wat aarde meenemen om de herinnering levend te houden.
Volgens mij telt Mamma de nachtjes dat jullie weer thuis komen en is ze al helemaal voorbereid. Het bedje ligt gespreid....en de koelkast gevuld!
Geniet van de laatste dagen want ook die zijn bijzonder.
Tot ziens Jetti en Frida!
Liefs van Jan en Diet.

sjan

lieve meiden ! een hele goeie reis terug! , .ik heb genoten van jullie reisverslagen ,en deze mooie tijd neemt niemand je meer af moet je maar denken , .....gauw tot ziens , .........ooooo , wat erg voor jettie ,vol op haar bekkie!.......echt iets vooe haar om met de hakken achter het hek te blijven hangen , .........groeten sjan

Anneke

Lekker bezig jet! meiden, goede reis! Vergeet niet nog een lekkere laatste nieuw-zeelandse pint te pakken, en te proosten op een fantastische tijd! En hop, nu terug naar huis en the hendriks family versterken!

Lieke

Heey lieverds! Wat jammer dat er geen verhalen meer zullen volgen maar ben toch super blij dat jullie weer naar huis komen! ook erg jammer dat ik jullie niet op kan halen maar ik zie jullie vrijdag:D
Een hele goede reis en see you soon
JEUJJJJ

xx

opa en mutti

lieve meiden,ik denk dat iedereen ontzettend blij zal zijn jullie weer veilig en wel in de armen te sluiten!
jullie hebben genoeg gezien en meegemaakt..
we wensen jullie een goede en veilige reis naar huis en hopen jullie gezond en wel weer terug te zien!
en natuurlijk bedankt voor alle leuke berichtjes over alle avonturen!
veel liefs en een dikke knuffel van ons!