Sneeuw...en dat in de lente!!

Dag lieve iedereen!

Daar zijn de twee avonturiers weer.

Maandagochtend was het inderdaad vroegdag..6.00uur, op naar Steward Island. Onderweg weinig stops gehad omdat we om half 10 de ferry moesten hebben. De rit op het water was best leuk, het leek net een attractie. We waren blij dat we na1uurtje gearriveerd waren. Bij aankomst viel het weer een beetje tegen, w hebben uiteindelijk ook weinig gedaan, alleen een korte wandeling en zijn naar het hoogste punt van het eiland geweest, was een beste klim maar de moeite waard. De volgende dag hebben we om 15.30uur de ferry weer terug naar Invercargill gepakt en hebben we daar overnacht om de volgende dag een auto te regelen voor 2 dagen.

De rit naar Dunedin was prachtig. We zijn door The Catlins gereden, langst de kust. De weergoden hadden we echt mee zitten, strak blauwe lucht, en hebben daar zeker ook weer mooie foto's van, die volgen dus nog. s'Avonds laat kwamen we aan in Dunedin en hebben we ons hostel opgezocht. Was echt een plaatje. Veel invloeden van Harry Potter, en de mensen waren erg vriendelijk. Na onze spullen te hebben afgezet zijn we de stad ingegaan en hebben we heerlijk bij een Ierse pub gegeten (voor maar 12euro), en daarna nog een bar opgezocht. Helaas weinig studenten maar Dunedin is echt een studentenstad met mooie gebouwen in Schotse stijl. De volgende dag gingen kregen we te horen dat er een storm op komst was dus zijn we de auto ingevlogen om nog snel wat mooie plaatsen te bezoeken. Maar het echte hoogtepunt was toch the steapest street!Dit is de stijlstebewoonste straat van de hele wereld.Wat een ervaring was dat..je komt eraan rijden en denkt echt ' dit ga ik niet halen...' maar gewoon plank gas en je komt (ik denk..met 5km per uur) uiteindelijk toch boven. Maar jeetje wat stonk de auto..Maar hij reed gelukkig nog! Het was echt gaaf. Vervolgens zijn we nog naar het railway station en universiteit geweest, twee prachtige gebouwen. Daarna zijn we maar weer terug naar Invergarcill gereden vanwege de slechte weersvoorspellingen.

Volgende dag werden we weer opgepikt door de stray bus en zouden we naar de Milford Sound gaan. Helaas kwam daar verandering in want het weer was echt slecht..zoveel sneeuw dus zijn we weer halverwege de rit omgedraaid en weer terug naar Te Anau gegaan om daar de nacht door te brengen. De bus chauffeur heeft heerlijk voor ons gekookt, moet er wel bij zeggen dat Linda en ik 11,5kg aardappelen hebben geschilt voor de groep, maar het was heerlijk! s'Avonds met de groep bij het vuur gezeten en daarna ons bedje opgezocht. De kamers waren best luxe, ieder had namelijk zijn eigen kamer.

Volgende morgen weer een nieuwe poging gewaagd om naar de Milford Sound te gaan, maar ook weer halverwege de rit moesten we omkeren vanwege de barre sneeuw.. Misschien dat Linda deze week nog de track gaat doen, hangt allemaal van het weer af.

Nu zitten we weer in Queenstown en gaan ons nu zo geestelijk voorbereiden op frisbee golf!

Jullie horen gauw weer van ons met foto's!!!

Cheers!

arikke

weer een mooi verhaal wat bijzonder dat het daar nog zo sneeuwt .

geniet van alles liefs aunty

Diana

Hey Frida,
Zo zo jij hebt weer veel gedaan/gezien. Goed dat je een paar dagen in Queenstown blijft kan je lekker uitrusten. Ik ga ns googlen wat frisbee golf is. Bij jouw sneeuw en hier melden ze voor woensdag 21 graden...mooi nazomer weer. Jos is niet thuis hij heeft een toertocht en is twee dagen in Winterberg met z'n motorscooter. Dus alleen de groetjes van mij. (mail is goed aangekomen)

Diana Baumann uit Hoogland

Hoi meiden,
Wat maken jullie allemaal mooie avonturen mee zeg! Gelijk hebben jullie; alles er uit halen wat er in zit! 2 Jaar gelden was ik ook 9mnd in Nieuw Zeeland werken op farm in Winton (Southland), zijn jullie vast langsgekomen. Heb de tijd van mn leven gehad, ook 4 mnd rondgereist. Hoop dat jullie de tocht naar Milford Sound nog kunnen maken, is echt heel mooi. Heb de 4 daagse wandeling gedaan, ook in de regen want dat doet het daar 300 dgn per jr ofzo. Maar de boottocht moet ook mooi zijn. Geniet er nog maar ff van, en ga vooral door met prachtige foto's en verhalen maken! Groetjes Diana